Galashiels

Blir inte så mycket bilder nu, men det kommer.

Iain tog med mig in till Galashiels idag för att visa alla bushållplatser och vad sakerna finns. Vilka affärer det finns och så. Det slutar aldrig förvåna mig hur fantastiskt fint det är här. Alla husen, naturen och allt.
Ska ta bilder nästa gång jag åker till Galashiels. Tänkte ta bussen dit någon dag och gå runt i alla Second hand affärer och alla andra affärer också för den delen. Fanns en subway restaurang där. så gissa vart jag kommer hänga!

Utsikten från mitt fönster

Det ser inte ut som mycket, men om ni tittar precis mellan träden på den första bilden ser man en av "the hills". Hela staden ligger liksom på stora "hills" och det går upp och ner hela tiden. Ska promenera upp till toppen och ta kort på utsikten så ni får se.
 




Det är mest träd man ser, iallafall på bilderna. Det syns så mycket mer i verkligheten.  

First days

Har bara varit här två dagar än så länge. Familjen är supertrevliga och allt har gått super bra. Igår var nog ändå jobbigast. Men tror det var för att jag var så trött och allt var så nytt och konstigt. Det kändes mycket bättre idag. Vi var ute en massa. Vid parken, som förövrigt är helt nybyggd och jättefin. Finns definitivt inte lekplatser som den i Sverige. Iain visade mig hur man går till skolan och lekgruppen. Börjar ju inte på riktigt förrän nästa vecka när Iain går tillbaka till jobbet.
 
Mitt rum, som ni ser i inlägget före, är super mysigt, garderoberna är gigantiska. Tyckte jag hade med mig hur mycket som helst, men tydligen inte. Sängen är hur härlig som helst, kommer bli bortskämd med så här mycket plats och så här stort täcke.
 
Barnen är hur gulliga som helst. Igår tog det ett tag för dom att våga prata med mig, den äldsta gömde sig till och med varje gång jag tittade på honom, men nu kommer han hela tiden och visar mig sina teckningar och det ena och det andra.
 
Trodde maten skulle vara helt hemsk, men hittills har det inte varit några problem alls. Inget jag skulle få för mig att bara åh det vill jag ha idag!!" men det fungerar. 
 
Mycket mer än så är det väl inte som har hänt. Jag lär mig liksom hur allt fungerar än så länge. Beställde hem ett nytt SIM-kort till mobilen så jag har ett brittiskt nummer. Men det är väl typ det. Hur mycket mer kan hända under två dagar liksom.
 
 

Lite bilder från dagen







Idag åker jag

Ja idag åker jag. Sitter nu på flygplatsen med min ischai (bästa drycken förövrigt) och väntar på planet till Stockholm där jag sen byter till planet till Edinburgh. Så vad blir, 4? 4 och en halv timme är jag framme. 

Ganska nervöst men det kommer gå skit bra! 



Snart dags

Om fyra och en halv timme åker vi till flygplatsen och jag drar iväg. Börjar bli lite nervös. Men det kommer bli så jävla roligt. 
 
Tänkte jag skulle skriva ett lite längre inlägg när jag är där och berätta om de här senaste dagarna.

Tvätt och ännu mer tvätt

Har tvättat som en galning idag men ändå inte hunnit med mer än fyra maskiner. Har också städat lite, Emma kom över bara så där från ingenstans och hängde en stund nu på kvällen. Annars har det inte hänt så mycket.

Eller jo fick panik när pappa ringde och sa att min försäkring bara täckte mig 45 dagar efter det att jag åker (samma sak med hemförsäkringen mamma har) så hade panik och ringde runt och hittade en till försäkring som jag tecknade idag. Så allt är fixat. Trygg Hansa har nämligen en som heter Hemförsäkring AuPair och både jag och mina föräldrar tyckte den verkade bra så den blev det.

Konstigt det låter föresten, låter som om jag shoppar kläder, men egentligen letade jag försäkring.





Pool-party, blanketfort osv.

Det har hänt mycket sen jag skrev sist (för en vecka sedan). 
 
I torsdags kidnappade jag min systerson Elias några timmar på dagen. Mest för att jag ville umgås lite med honom själv men också för att hans mamma skulle ha tid till andra saker som inte går när han är där och springer. Så vi gick till lekplatsen och åkte rutschkana, gungade och lekte i sanden. 
 
På fredagen firade jag min födelsedag lite med några vänner. Jag och lovisa var och åt sushi och sedan på kvällen hade hon fest, inte för mig men vi firade ändå in min födelsedag och det var hur kul som helst. Vid tolvslaget kom alla ut och sjöng ja må hon leva. Och det lät förjävligt. Alla var på olika ställen i låten hela tiden men det var ändå så gulligt.
 
På min faktiska födelsedag var vi hemma hos Emma och badade och solade i hennes pool. Sen på kvällen åkte vi hem till mig och gjorde tacos och byggde blanketfort. En fantastisk födelsedag måste jag säga.
 
På söndagen pakade jag mest och fixade till resan och Skottland. Likaså på måndagen fast då var jag ute med Bella och letade presenter till familjen, vilket jag även hittade. Kollade även efter regnjacka men hittade bara en rosa. Sen var jag hos Evelina och bastade och åt crabstick-låda, så jävulskt gott. Och samma dag åkte jag till Alice på kvällen och sov där för jag skulle köra henne till läkaren på morgonen och sedan till jobbet. Så på onsdagen var vi ett gäng hemma hos mig, jag, Emma, Bella, Emma, Evelina och Lovisa. Gjorde hamburgare, kollade på film och hade det mysigt.
 
 
 
 

Södra kärr

Idag åkte jag, pappa och två av mina systrar ner mot Kalmar, bergkvara och till sist södra kärr där vi hyrde stuga för första gången för 11 år sedan. Då var dock ännu en av mina systrar med och hennes dotter som då snart skulle fylla 2.

Den kommande 3 åren hyrde vi stugan en vecka på sommaren. Då utan min syster och systerdotter.

Så vi drog ner hit över en dag, badade och solade på stranden som ligger 100m från stugan vi hyrde. Sen åkte till en restaurang i Bergkvara. Dalskärs sjökrog heter den om jag inte minns fel. Där åt vi också varje sommar när vi var här.

Det var så skönt att få göra något vi brukade göra nu när jag snart åker. Känns som om det är så mycket jag aldrig kommer få göra igen trots att det bara är ett år jag är borta.





Några dagar för tidigt

Trots att min födelsedag inte inträffar förrän på lördag firas den idag. Det blir inget stort firande, det är det aldrig. Eller jo, när vi fyller 18 kommer hela släkten. Men ikväll blir det jag mina föräldrar, systrar med respektive och syskonbarn. Så det blir en skara på ungeför 10 personer. 
 
Tårta ska det i alla fall bli, med jordgubbar. Eftersom jag fyller år mitt på sommaren har jag alltid jordgubbstårta. Det är nog inte ett enda år där det varit något annat än jordgubbar. 
 
Letade igenom mina bilder nu efter en fin bild från mina tidigare födelsedagar och endast en har vi firat på min faktiska födelsedag. Det var då min 18 årsdag som först firades med släkten sen tog min underbara syster och mina kompisar med mig till Halmstad där vi gick ut och festade.
 
 
 
 

Mellbystrand

Spenderade helgen, eller ja lördag kväll till måndagmorgonen, i Alice stuga i mellbystrand. Lovisa var också där, Alice familj och vänner till hennes familj från USA. Samma vänner som jag och Alice var och hälsade på i tre veckor för två år sedan. 

Det var skönt att komma hemifrån ett tag och ha lite annan miljö men ändå något man känner igen.

Men allt var inte lika roligt. Vi körde Lovisa till tåget eftersom hon skulle hem tidigare. Har aldrig kört i Halmstad tidigare så det var en del av vad som gjorde det hemskt. Vi visste heller inte exakt hur vi skulle köra för att komma rätt så vi åkte i cirklar. Det värsta var nog ändå när vi nästan blev påkörda i en rondell. Kom en bil hur snabbt som helst från min vänstersidan i i rondellen som jag inte såg. Var bara lite skakis efter det ja. 
 
Trots det hade jag en mysig helg!




12 veckor

Var hos Ida igår med Emma en sväng och bara satt ute och tjötade. Var mysigt och roligt som alltid.
 
Men Emma har ju nu fått för sig att jag ska vara med henne på ett 12-veckorts träninsprogram. Funderar faktiskt på det. Det är liksom 12 veckor och tror hon sa att det var 3 gånger i veckan eller något, så why the fuck not?
Kanske gör det underverk kanske inte.
 
Den har veckan har jag i princip träffat Emma varje dag, efterhängsna jävel (skojar bara med dig Emma (;), och det kommer antagligen fortsätta för hon är så sällskapsjuk och jag tycker ju om att träffa henne.
 
Emma vid piket häromdagen.
 
 

Den lilla tid som är kvar

Hur ska jag hinna med att träffa alla?
 
Det var så mycket jag ville göra innan jag åkte och saker jag hade planerat att vi skulle göra, men det ser inte ut som om det blir så mycket med det längre. Tälta på stranden lär inte bli av eftersom Klara jobbar hela helgerna och den helg hon är ledig har jag hejdå fest.
 
Och som det ser ut nu så kommer det inte att hinnas med någonting känns det som. Alla jobbar på veckorna och då är det bara kvällar och helger som gäller och det blir ju inga sena kvällar. Alice jobbar ju till och med helgerna oftast. Som tur är jobbar hon inte nästa helg så vi får se hur det blir med det.
 
 
 

3 veckor kvar

Känns inte mer än passande att skriva det första inlägget när det är exakt tre veckor kvar tills jag åker.
 
Sjukt är vad hela grejen är. Om allt går som jag planerat kommer jag inte vara hemma i Sverige förrän tidigast om ett år. Förhoppningsvis är jag i London hos Emma över nyår eller kvar i Skottland. 
 
Men de har tre sista veckorna ska jag försöka träffa alla så mycket det bara går. Min regel är att är jag inte upptagen så säger jag inte nej till att träffa någon. Så ikväll åker vi till Frida och för en gångs skulle kunde alla på en och samma kväll. Så det blir jag Frida, syrran, Alice och Lovisa. Har en liten så där hejdå kväll fredagen innan jag åker men alla kan ju inte komma. Ida är i Kroatien då och jag vill träffa henne iallafall en gång till innan jag åker. 
 
Har haft en ganska jävla rolig sommar hittills faktiskt. jobbat några veckor och inte riktigt gjort något stort men ändå. Träffat Alice mer än jag gjort på hela våren och det är ganska så jävla fantastiskt.