Danceparty

Har haft några dagar nu när jag bara haft hemlängtan så mycket. Det har varit ganska jobbigt. Men efter ha pratat med min nyfunna vän Lea i någon timme känns det ganska mycket bättre. Pratar jag med alla vänner och sånt blir det bara jobbigare. Så det är skönt att ha en opartisk vän i det hela. Pratade också lite med min älskade vän, Lovisa. Kändes både bra och dåligt.
 
Ska inte ljuga, mycket berodde också på att jag hade ett enmans danceparty till one direction. 
 
Varför skriver jag ens detta på internet?
 
Planerna för imorgon blir nog att gå ut på en pw på morgonen efter jag lämnat barnen. Hinner inte det på kvällarna nu när det blir mörkt så tidigt. Vilket suger eftersom jag gillar att gå uppe bland kullarna där det inte finns några lampor. 
 
Just denna bilden är tagen längst upp på kullen. Sjukt jobbigt att ta sig upp till. Tar dock inte så lång tid, men backarna är så in i helvetes branta. 
 

Countdowns




16 dagar

Åh vill bara åka till London nu. Träffa Bella och båda Emmorna. Kommer bo hos ena Emma och den andra kommer dit samma helg med sin familj. Skulle helst av allt vilja åka om två dagar, men jag får snällt vänta i två veckor till. Ska inte klaga, de två veckorna kommer att flyga förbi, ska till Edinburgh på lördag (ganska säker på det iallafall) och helgen efter det åker jag nog till Lea i Queensferry hela helgen. Antingen det eller helgen efter jag kommit hem från London. Så oktober är en ganska händelserik månad. Mamma, Jocke och Tom kommer antagligen då också. Beror på om dom hittar några bra flyg. 
 
Idag har jag även varit här i 2 hela månader. Tiden bara flyger förbi, men ändå känns det som om jag varit här i minst ett halvår just för att det har hänt så mycket.
 
 

2 månader

Snart har jag varit i Skottland i 2 månader. Om fem dagar för att vara exakt. 

Det slår mig ibland att jag är inte hemma i Sverige. Människor här förstår inte svenska och tycker att det låter helt konstigt när jag säger något på svenska till dom. 
Det slår mig ibland också att jag faktiskt jobbar här, för det känns verkligen inte som det. Det känns bara som vardag. Jag är också väldigt lyckligt lottad som hittade den familjen jag hittade. För det känns inte som om jag jobbar för dom utan mer som om jag är en del av familjen och här är dom det närmsta jag har till familj. 

Det värsta är nog att jag liksom glömmer bort alla där hemma. Livet liksom flyter på och jag tänker inte på att jag kanske skulle höra av mig och  berätta lite om hur det är och så. Måste bli bättre på detta, speciellt när det kommer till familjen. Mina vänner pratar jag med nästan hela tiden. 


Min och Leas lunch i lördags i Edinburgh


Hösten är påväg

legendariskt


Ingenting

Hallå!

Har varit dålig på att uppdatera men har inte hänt så mycket som är värt att notera. Livet flyter liksom bara på. 
Albin har varit sjuk och hemma från skolan i två dagar så det har varit lite mer att göra. Tvättmaskinen har iprincip gått sönder så vi väntar på den nya. 

Övertalade Anna och Iain att dom skulle gå ut tillsammans och äta middag någon kväll. Oftast blir det nämligen så att de går ut med sina vänner och turas om att vara hemma med barnen. Men jag lyckades få ut dom. Så på fredag är jag barnvakt. Vilket egentligen vara innebär att jag är i huset för barnen kommer antagligen redan ha gått och lagt sig när dom åker. Så jag kommer nog beställa massa Kina-mat och kolla på Alla Älskar Alice.




Hektiskt

Hänt ganska mycket sen jag skrev sist. Lea var här från fredag till söndag. I fredags hängde vi med några här ifrån selkirk ut och festade. Aldrig träffat någon av dom innan men alla var hur trevliga som helst. Inget speciellt eller så hände, var mest bara roligt. Sen tog vi det ganska lugnt resten av helgen, umgicks lite med Anna och Iain och vandrade upp till toppen av en av kullarna. Tog nog ungefär en timme och sen satt vi där och pratade och bara njöt av solen och utsikten.
 
Igår hände inget speciellt, iallafall inget som jag kan komma på. Idag däremot var lite stressigt. För jag hade lovat Anita att vi skulle baka mer kanelbullar idag och dessutom hade jag sagt till Anna och Iain att jag skulle laga mat. Och som om det inte vore nog så skulle jag även bada barnen, för jag skulle gjort det igår men det gjorde vi aldrig. Så det har varit full rulle. Men det är bara skönt att det händer någonting. Sen var det kanske lite för mycket på en gång, men allt gick hur bra som helst. Bara nämn kanelbullar till barnen så blir dom hur lyckliga som helst.



Yoga

Har precis kommit tillbaka från den första yoga-klassen. Varje torsdag nu i 10 veckors tid kommer jag befinna mig på yoga. Helt underbart. 

Men jag måste säga det är ungefär en timme sen det slutade och är helt mosig och degig i både kroppen och huvudet. Häftigt var det ändå. Var antagligen yngst där. Eller inte antagligen utan jag var det. Tror alla var minst 35!

Tror ändå att det här kan vara något jag kan fortsätta med i flera år in i framtiden.


Vardagsmorgon

Som varje dag när jag jobbar har jag rast nu. Så ligger och slappar, äter frukost och kollar någon serie. Nu har jag börjat se på Arrested Development igen. Så jävla rolig. Har kollat färdigt på scrubs så var tvungen att hitta något roligt att titta på.




Skype och powerwalks

Igår kväll var jag barnvakt en timme på kvällen medan Anna och Iain var på föräldramöte. Så jag åt middag med barnen själv och allt gick hur bra som helst. Barnen bråkade med varandra lite. Trötta och lättretliga som dom var vid den tiden så var allt den andra gjorde jobbigt. Efter det tog jag en snabb dusch och sen skypade jag med Sara Emmy och Ludde. Var kul att prata lite med dom och få se dom. Däckade efter det och sov gott hela natten. Hade sovit dåligt natten innan så det behövdes verkligen.

Idag på kvällen drog jag ut och gick i lite över en timme. Var riktigt skönt att komma ut och röra på sig. Bra uppvärmning till yogan imorgon. Och på fredag kommer Lea hit för helgen och på lördag ska jag och Lea gå ut med Lisa och några av hennes vänner. 

Så nu vet ni lite vad som händer de närmsta dagarna!





vattenkrig och rymlingar

Så de här två senaste dagarna har varit lite tuffare än innan. Lite mer fights med barnen. Igår var det Albin som bråkade. När vi gick hem från skolan sprang han iväg i förväg som vanligt. Han springer en bit sen stannar och väntar till jag och Anita kommit ikapp. Den första biten stannar han ganska nära för det är vid stora vägen och han försvinner lätt bland alla som är påväg hem från skolan. Men den här gången sprang han iväg längre än vad han fick och lyssnade inte när jag ropade. När jag tillslut fick tag i honom sa jag att han skulle gå jämte mig, vilket han inte heller gjorde. Så då sa jag att han fick hålla min hand resten av vägen hem, vilket var tortyr för honom för han grät och skrek hela vägen hem. Sen blev det värre när jag sa att han inte fick titta på Spider-Man och han bara fick titta på vad Anita ville. Men idag var det bättre. 

Idag var det vattenkrig i badrummet som gällde istället. Dom skulle tvätta händerna och så hörde jag bara Albin ropa nej Anita du får inte göra så. Men han sa det bara en gång så jag trodde hon slutade, sen hörde jag ett plask. Gick in och båda var dyblöta. Så då fick dom inte se på tv förrän efter maten, vilket dom förstod men var lite sura över. Det var bara Anita som blev arg när Anna sa samma sak när hon kom hem. 

Men det är bra ändå. Dom är helt underbara när vi leker och skojar och alla är på bra humör. 




Scrubs och ben and jerrys



Postade tre brev idag och vet ni vad det kostade? 10 pund... 10 JÄVLA PUND! Det är ju för fan svindyrt. Okej ja det var små presenter i två av dom men ändå.

Till det positiva. Fick mitt paket från forever21, så ska ta bilder på allt imorgon. Var som ett litet barn på julafton när Iain kom upp med paketet. Jag trodde inte det skulle komma förrän imorgon. För enligt UPS skulle det inte det. Iain skrattade bara när jag fnittrade som en liten 8 åring och bara slet upp paketet. 

Börjar även på yoga på torsdag kväll. Iain ringde idag dit och hörde med dom, så på torsdag 18.50 hänger jag uppe på Selkirk High School för att skriva in mig på yoga. 30 pund för 10 lektioner tror jag det var. Alltså typ 35kr per lektion. Hur billigt som helst ju. Och Anna kanske även hänger med om Iain kan komma hem i tid och ta barnen.




wetherspoons bar & pub

Så vad har jag gjort sen jag skrev sist. I fredags tittade jag på film och åt ben & jerrys. Det var väl det mest spännande som hände den dagen. 

Lördagen var hur som helst väldigt mycket mer händelserik. På förmiddagen åkte jag och Anna in till galashiels för hon skulle titta på glasögon och undrade om jag ville följa med som smakråd. Vet inte hur många glasögon hon provade men tror det var iallafall 70 par och vi var där i över en timme. Vi lyckades komma ner till två par, men tror inte hon har bestämt sig än. Aja efter det åkte vi, barnen och Iain också, till Iains föräldrar för att fika. Träffade då även hans syster, hennes man och ena son. Hans ena bror har jag träffat massvis med gånger och den andra var inte där.

På kvällen åkte jag och Anna till Hawick och träffade några vänner till henne och tog några drinkar. Var hur kul som helst! Vem visste att kvinnor i trettioårsåldern och början av fyrtio kunde vara så roliga!

Igår gjorde jag inte mycket mer än att jag var ute och gick i en och en halv timme. Trodde det skulle vara ganska svalt för det har varit kallt de senaste veckorna, men nej det var hur varmt som helst. Solen i princip stekte och det fanns knappt någon skugga hela vägen hem. Dog lite. Så jag bara la mig ner på golvet när jag kom hem.