Terapi

Långa promenader i min ensamhet, laga mat i min ensamhet, rensa, organisera och allt sånt i min ensamhet är som terapi för mig. I princip allt jag gör som tillåter mig att vara i mitt eget huvud i lugn och ro är som terapi för mig. Så länge jag får ha min musik också. Jag behöver den tiden ibland. Eller nej egentligen ofta men det är svårt här. Att stå och laga mat eller baka i några timmar själv är svårt. Bakar jag vill alltid barnen vara med, att vara helt ensam i köket så länge är ganska svårt. Min enda form av terapi här är långa promenader, men till och med det kan vara svårt. På veckorna är enda tiden jag har till det på morgonen, för på kvällarna är det alldeles för mörkt. Jag kan alltid vara själv på mitt rum, men då kommer datorn fram eller mobilen och det blir inte den där lugna stunden jag hade hoppats på. 
 
Nu när hösten har kommit och vintern sakta men säkert smyger fram blir det svårt att gå de rundor jag gillar och vara ute på det sättet jag var i början när jag kom hit. Jag kan inte längre gå och sätta mig på en bänk uppe bland kullarna med en bok och bara slappna av. För om det inte regnar då så har det med största säkerhet gjort det för en stund sedan och allt är blött och lerigt. Dessutom börjar det bli kallt.
 
Kom nu att tänka på att jag fortfarande inte har gjort en sak som jag tänkte gjort en av de första veckorna jag var här. Jag hade planerat att gå till ett café inne i town square och bara sitta där några timmar med en kopp te och en bok och bara läsa. Anledningen till varför jag inte gjorde det var för att jag med största sannolikhet skulle bli uttråkad efter cirka 15 minuter. Det är alltid så. Iden av att göra en specifik sak är bättre än att faktiskt göra den. Är också lättuttråkad som bara den. Vill helst att det ska hända saker hela tiden. Eller iallafall ofta. Men men får ju se sånt här ganska ofta.




Veckan i London

Långt inlägg!!

Kom som sagt dit på tisdagkvällen efter 14timmar i antingen bil eller buss. Vad som hände den kvällen skrev jag tidigare. Jag och Emma hittade inte varandra och sen gjorde vi det och gick ut och åt. 

Onsdag:
Emma hade fått ledigt på morgonen både onsdag och torsdag så vi båda sov ut lite. Träffade sedan Malin, Lisa, Elsa, Matilda och Amanda på Bills och åt frukost. Efter det gick vi runt i lite affärer. Köpte en bok, ny plånbok och några nagellack och ett nytt favoritläppstick som jag använder varje dag numera. 
Vi åkte sedan hem för att hämta barnen från skolan och tog det lugnt ett tag. Jag ringde till Olivers fish and chips och bokade ett bord till oss på kvällen så vi tog bussen dit runt 6-tiden. Spenderade resten av kvällen där.







Torsdag:
Vi gick upp tidigt, eller ja vid 9, och tog oss in till Oxford street för att shoppa lite. Tunnelbanan in, några timmar på forever21 och andra affärer. Efter detta köpte vi mat på wook to walk, himmelskt gott! Turen var på vår sida och Mattias smsade Emma och sa att han kunde hämta barnen, så vi behövde inte stressa något. Vi åkte hem och bytte om innan vi åkte till Clapham för att träffa Lisa och Bella och äta på gourmet burger kitchen.





Fredag:
Jag sov ut lite medans Emma lämnade barnen i skolan. Sen åkte vi till richmond, fikade på costas och träffade Lisa och Malin i Barnes för att besöka affären totally swedish. Vi tjöt allihopa som små barn när vi kom in och såg all svensk mat! 
Jag, Emma och Lisa skiljdes efter det från Malin och åkte tillbaka till Kew (där Emma bor) och hängde där tills det var dags för oss att hämta barnen. På kvällen gjorde vi tacos och åkte sedan till camden och träffade Bella och den andra Emma. 





Lördag:
Första morgonen vi inte gick upp tidigt. Kan ha att göra med att vi inte kom hem från camden förrän 5 på morgonen. Så vi gick inte upp innan halv ett tror jag. Åkte till Oxford street bara för att köpa wook to walk och satte oss i Hyde Park för att äta upp det. Åkte sedan tillbaka till huset, Emma sov en stund och jag gick till affären en sväng och fixade mig inför kvällen när vi skulle träffa Lisa, Malin och Matilda i Clapham. Efter det åkte vi faktiskt också för att träffa dom. Och det var så roligt, dansade som om ingen annan såg och bara hade det trevligt. Så också ett slagsmål.




Söndag:
Vi bara tog det lugnt, åkte till Ikea, åt köttbullar, sjöng julsånger och hade det fantastiskt trots att vi var så gott som döda. Förutom det gjorde vi ingenting. Jag packade ihop mina saker och förberedde mig för min långa resa på måndagen.





Måndag (resan hem):
Tog tunnelbanan själv från kew till Victoria station. Därifrån tog jag mig till bussen och sen satt jag på bussen i 10 timmar ungefär och mötte sedan Iain i Edinburgh och åkte med honom hem. Hände egentligen ingenting speciellt under hela dagen. Däckade i min säng vid halv tio och var stendöd tills det var dags att gå upp och jobba i tisdags.

Hemma igen

Är tillbaka i Skottland nu. Äntligen, har varit en riktigt lång dag och det är bara skönt att vara tillbaka i min egna säng. Var helt underbart. Ska försöka slänga ihop ett långt inlägg med bilder och allt vi gjorde imorgon!




Lycka

Har inte varit så här lycklig över mitt val att flytta till Skottland som jag är just nu. Jag älskar Skottland. Jag älskar att jag har skottsbrytning ibland när jag pratar engelska. Och framförallt är jag så glad att jag är här hos Emma i London just nu, för vi har haft en så underbar kväll. Det har varit så roligt. Ni vet ju vad man säger, har man inga bilder på mobilen har man haft en grym kväll. 



3 dagar

Har nu varit här i London halva tiden. Alltså 3 dagar. Känns dock som jag varit här i veckor. Har gjort så mycket varje dag. Åkt hit och dit, shoppat, ätit ute, vandrat runt och bara haft det underbart. 

Ska berätta mer om vad vi har hittat på när jag kommer hem. Men vill berätta om resan hit. Själva resan var väldigt ointressant. 10 timmar på en buss är ganska långtråkigt och ointressant. Det blev dessutom lite försenat, eller ja en timme försenat för busschauffören var tvungen att åka till sjukhuset och vi fick byta buss och hamnade mitt i rusningstrafik antar jag. Sen hittade inte jag och Emma varandra så vi ringde varandra och försökte hitta till varandra och när vi äntligen såg varandra började båda springa mot varandra och bara slängde oss runt våra halsar. Då bara förvandlades all min irritation över den långa bussresan till ren lycka! Resten av kvällen var vi båda helt hyper och pratade i munnen på varandra och skrattade och skrek och det var bara helt underbart.




London

Efter många om och men är jag äntligen hos min lilla Emma!!!






Portobello beach

Efter en mysig helg i South Queensferry åkte jag och Lea in till Edinburgh för att träffa Jana och Johanna för en dag vid havet. Alltså Portobello Beach. Tar bara en halvtimme med buss från city center. Men vi lyckades ta rätt buss men i fel riktning så det tog istället en och en halv timme. Men till slut kom vi fram.




Åt lunch på The Skylark




Köpte sedan kaffe från The Green Van

South Queensferry





















Kit Heath

Hur gulliga är inte mina värdföräldrar?
Dom kom och knackade på till mitt rum för en liten stund sedan och sträckte fram en present. Och jag, jag är ju som jag är, bara gapar och liksom är helt förvirrad. Så fortsätter Iain med att säga vi ville bara tacka för att du är så fantastisk, inte bara med barnen utan överhuvudtaget. 

Så har jag nämnt att jag älskar det här stället och att jag verkligen hamnat i den bästa familjen man kan tänka sig.





Lediga morgnar

Det bästa med att jag är ledig på morgnarna är att om jag känner för det kan jag gå och lägga mig och sova några timmar till om jag vill. 
Dessutom är jag helt själv, vilket inte händer ofta så jag tar gärna vara på den tiden. Brukar numera tända brasan så fort jag lämnat barnen sedan göra min frukost och bara glo på dålig tv en stund eller titta på en film.
Ska även försöka börja göra Annas yoga/pilates dvd oftare så jag kan göra den varje morgon, eller iallafall så jag kan varva med den och gå ut och gå.

Hemmafru

Har aldrig känt mig så mycket som en hemmafru som jag gjort idag. Efter att jag tagit barnen till skolan satte jag på Annas yoga dvd och hade lite yoga här hemma. Lite annorlunda yoga var det, just den här var en blandning av yoga och pilates så var ganska så jävla jobbigt. Har nu träningsvärk på ställen jag inte visste att det fanns muskler på. Sen började jag rensa ut skåpen i köket. Velat ha ett projekt i veckor och frågade Anna om det var okej. Hon var överlycklig för hon hade tänkt göra det i månader men inte velat eller haft tillräckligt med tid. Efter det hämtade jag Anita och vi gjorde pannkakor. Vi var och handlade lite, pysslade och så. Efter vi hade hämtat Albin från skolan började jag laga mat. Under hela tiden jag var hemma i huset hade jag även ett förkläde på mig och sprang runt och fixade och donade. Men det har varit en sån mysig vecka. Känns att hösten är här kan man ju lugnt säga.





Iain köpte en skiva med First Aid Kit till Anna för några veckor sedan och tro mig den spelas hela dagarna. Jag älskar den, Anita och Albin tycker den är rolig att dansa till och Anna älskar den lika mycket som jag.






Måndagmorgonen

Varit en så mysig morgon idag. Gick med barnen i full mundering av regnkläder i ösregn. Kom hem tände en brasa gjorde frukost och sitter nu framför en film i vardagsrummet och pratar samtidigt med Emma i telefon.





Zara

What's up!!!!?
 
Varit en vecka precis som alla andra. Inget speciellt. Yoga, filmkväll med Anna och Iain, dagstripp till Edinburgh och bara tagit det lugnt. Träffade massa au pairer i Edinburgh. Super trevliga allihop. Har äntligen hittat en handväska jag tycker om. Min svarta med fransar jag älskade har gått sönder. Eller ja axelremen har gått sönder. Det gjorde den för två veckor sedan när jag var i Edinburgh och träffade Lea. Då köpte jag en billig väska inne på primark bara. Den är fin och så men jag gillar den inte. Hittade en inne på Zara iallafall. 
 
Kom hem vid 7 ungefär. Åt middag med Iain, för Anna var kvar i Edinburgh. Sen gjorde jag inte så mycket mer. Pratade med Lea ett tag och några andra. Så får se vad jag hittar på idag. 
 
Har tre lugna dagar framför mig nu. Sen på torsdag ska jag vara barnvakt åt några familjevänners barn. På fredag åker jag sen till south queensferry över helgen för att hälsa på Lea. På måndag kommer Annas föräldrar hit och hälsar på. På tisdagen åker jag tidigt på morgonen med Iain till Edinburgh och sätter mig på bussen som tar mig till London. 10 timmar kommer jag spendera på den bussen. Vid 8 tiden kommer jag iallafall få se Emma och lite efter det även Bella när vi träffas för att äta. Sen kommer jag vara i London tills måndag morgon när jag tar bussen tillbaka till Edinburgh och sen åker tillbaka med Iain till selkirk. På tisdagen börjar jag jobba igen och Annas föräldrar åker hem på fredagen. Sen har jag absolut ingenting planerat förrän mamma, Jocke och Tom kommer i början av november. 

Nya väskan