Du och jag

Vi har gjort mycket tillsammans över åren. Bara du och jag. Ibland har andra varit där och ibland inte. Ibland har det varit stelt, men oftast är det helt underbart. Ibland har din närvaro stört mig. Ofta har jag varit en idiotisk fjant som har kunnat tycka du är störande. Du känner mig bättre än jag känner mig själv. Det vill jag däremot inte erkänna. Du och jag. Vi har känt varandra så länge. Men inte länge nog. 

Det bästa du har gjort för mig är de små sakerna. De sakerna du gör varje dag. Men det finaste du har gjort är köpa piggelin till mig. Och det, det har du gjort många gånger.

Förändringar

På 6 månader sker ganska mycket när man är 20 års åldern. I våras jobbade jag kväll och natt medan jag bodde med pappa. Nu däremot bor jag i min egna lägenhet i jönköping och går på högskolan. Ska bli lärare för förskoleklass och årskurs 1-3. Jag har träffat så mycket nya mäniskor och många av dom har blivit väldigt bra vänner. Älskar mitt nya liv, livet som vuxen. Saknar ändå att vara tonåring och bo med föräldrarna ibland. Det var ett enklare liv. Men jag skulle nog aldrig kunna flytta tillbaka hem nu. Är alldels för van vid att bo själv och göra allt själv för att klara av det. 
Under dessa månaderna har jag också varit i London ännu en gång, varit på systemet första gången och sedan blivit stammis där. Jag har firat min födelsedag, midsommar, student och andras födelsedagar. Jag har fått återse vänner som varit bortresta. En som jag inte hade sett på över 1.5 år och en som var borta i 9 månader ungefär. Håret har ändrat både färg och längd.
Men jag tror att tiden efter gymnasiet känns som det ändras snabbt eftersom tiden innan har varit en vardag med skola. Man har alltid vetat att man har skolan. Det blir mer osäkert efter det. Antingen jobbar man eller så pluggar man och saker kan ändras så snabbt.
Och det tar tid innan det känns som det lugnar ner sig.


Måste dela med mig av min ursöta systerdotter